Halden Topphåndball-Haslum HK, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Haslum HK, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Ulvene sikret 2 poeng på flyver i siste sekund.

Halden var ikke med på notene da dommeren blåste i gang kampen. Haslum dominerte og gjorde stort sett som de ville. I angrep kjørte de enkle overganger der linja rykket motsatt og fikk ballen helt alene. Det funka hele omgangen og Tennfjord på strek scoret 9 mål. Ulvene kom ikke opp i situasjonene, tapte duellene og misset alle returer. Framover var det skikkelig dårlig uttelling på skuddene og etter halve omgangen hadde Halden kun scoret på halvparten av skudda. Haslum gled stadig lenger fra og virket skjerpa og klare for to viktige bortepoeng. Etter 17 minutter og 8-12 måtte Jan Thomas ta time-out for å minne om hva som skal til for å vinne lamper. Det hjalp. Forsvaret traff bedre på skytterne, kom på ballsiden og utstrålte mer energi. Ulvene tok et magadrag de neste 5 minuttene og reduserte til 13-14. Derifra og ut til pause fulgte lagene hverandre. Halden hadde full uttelling på skudd siste halvdel av omgangen. Truls scoret 6 mål og bidro til at Halden kun var to mål bak til pause. Det var absolutt håp!

Andre omgangen kickstartet Ulvene med 2 mål på ett minutt. Det var første gang i kampen de var på høyde med Haslum på måltavla. Etter det lå de aldri under.  Morten Nergaard kom virkelig i flytsonen og reddet fra alle vinkler. Halden fortsatte å lage mål og etter kun 7 minutter og Halden-ledelse 23-21 måtte Haslum dra i nødbremsen og ta time-out. Det hjalp for gjestenes del – selv om Morten fortsatte å redde, så sluttet Halden å lage mål og Haslum kom ajour på 24-24 etter 11 minutter. De siste 23 minuttene laget Ulvene kun 8 mål, men heldigvis slet Haslum såpass med Nergaard at Halden holdt seg foran med 1-2 mål likevel. Mads og Jonas Jensen hadde nærmest full uttelling i omgangen med 8 mål tilsammen. Jonas hadde i tillegg et utall assists og var beste utspiller i dag. Ulvene hadde alle muligheter til avgjøre kampen i god tid før dommerne blåste av kampen, men de sløste skikkelig med sjansene. De siste 9 minuttene scoret de kun 2 ganger – og bommet blant annet på flere 100 % sjanser. Dette kunne lett felt laget for Haslum ga seg ikke. Halden ledet 30 -28 da det sto 28.35 på klokka. 37 sekunder senere var det 30-30. Ulvene hang i tauene. Halden hadde en timeout igjen og den ble benyttet godt. Planen var at Jonas J skulle gi Mads flyverpasning fra back til back og det var nettopp det de gjorde. Den satt perfekt og Mads sikret seieren med 4 sekunder igjen.

Det var en del rusk i maskineriet hos Halden i dag og de måtte slite mestedelen av kampen. De var glimrende i korte perioder og det var tilstrekkelig. Morten Nergaard var matchvinneren med mer enn 50 % redninger i andre omgang. Jonas J var helt avgjørende ute på banen med 6 spillemål og 11 assist. Det var gledelig å se at Mads begynner å finne formen etter skade og Truls står imponerende 60 gode minutter igjen. Casper, Morten og Hannes var solide, særlig i angrep.

Mål: Truls 8/11, Jonas J 6/8, Mads 5/7, Casper 4/6, Hannes 4/5, Morten L 3/5, Joshua 1/5

Redninger: Morten 50 % – Jonas 22 %

Topp tre:

1.      Morten Nergaard

2.      Jonas Jensen

3.      Truls Grøtta

Strålende kamp av deg i dag Jonas Jensen og gratulerer med 2 viktige poeng! Det var stor forskjell på omgangene – hva snakket dere om i pausen og hva gjorde dere annerledes i 2. omgang??

– Tusind tak. Vi snakkede om at være bedre i forsvar og holde bedre gang i angreb i stedet for at skyde på første. Men dejlig seier og vigtigt. Spiller veldig godt til tider i andre omgang og så står Morten bra bagover i andre omgang

Moro med håndball, Jan Thomas!!! Bra plan siste angrep:) Mye rot og dårlig forsvar i 1 omgang, men langt bedre i andre. Morten var selvsagt matchvinnende med sine redninger i siste omgang. Det ble ikke den store flyten mot Haslum. Det måtte kjempes i 60 minutter. Hva du mest / minst fornøyd med i dag?

– Phuuuu takk Odd Petter En utrolig viktig og deilig seier Det er ikke mye som fungerer i forsvar i første omgang. Syns ikke vi kommer opp i intensitet og energi til å henge med. Heldigvis spiller vi godt i angrep og er bare to mål bak til pause (16-18) Etter pause får vi mer energi inn i laget og da syns jeg vi tetter bakover til tider og styrer og er foran med en 3 mål litt ut i omgangen. Morten Nergaard har noen matchredninger som du sier, og så får vi heldigvis siste angrep i kampen når det står uavgjort. Denne setter Mads i kassa på en flyver som gutta skal ha cred for Meget deilig seier!