Halden Topphåndball-Drammen, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Drammen, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Milde måne for en underholdning – Ulvene gruser Drammen i Remmenhallen!!

Halden var skjerpa fra første sekund i dag. Anført av en glitrende Truls Grøtta kom de fint ut av startblokkene og hold fint følge med medaljekandidat Drammen. Noen tekniske feil til hjemmelaget ga bortelaget muligheten til å dra fra med et par mål. Ulvene lå bak med tre mål på det meste, men var rolige og skjerpa og slapp ikke taket. Jonas Neve fikk et strengt idømt rødt kort etter 15 minutter på stillingen 7-10 til Drammen og her kunne drammenserne rykket fra. I stedet skrudde Halden opp innsatsen og knappet innpå bortelaget til 10-11.

En litt rotete periode rundt 20 minutter der Ulvene var gavmilde og på nytt kom tre mål bak etter et Sørheim show, ble avløst av 2-3 kjappe redninger fra Jonas, straffescoring av Morten (skaffet av Truls) + mål av Mounir og Håvard. Jonas hadde for øvrig en redningsprosent på 50 i omgangen, etter at han kom inn etter 17 minutter. Pauseresultatet var 14-16 og Ulvene var på skuddhold!

2. omgang er noe av det beste vi har sett i bunkersen på lenge. Ulvenes forsvarsspill var formidabelt og Joshua var skikkelig het i angrep. Han lagde to flotte mål fra 9-meter og skaffet oss en 7-meter og Halden var ajour på 19-19 etter 7 minutter. De neste 10 minuttene vant Halden med 7-3 og koplet grepet. Samarbeid forvar – keeper satt som et skudd. Drammen stresset, bommet og gjorde tekniske feil. Ulvene var stort sett feilfrie. Jørgen, som hadde slitt med å komme inn i kampen i første omgang gjorde tre mål, Joshua fortsatte storskytingen og hadde i tillegg flere assists til Hannes, Morten L traff på det meste og Truls var egentlig overalt.

Morten hadde viktige redninger i denne perioden og bidro til at Halden la seg 3-4 mål foran gjestene. Et begeistret hjemmepublikum var storfornøyde med 4 måls ledelse etter 18 minutter, men også litt nervøse for at storlaget Drammen hadde flere gir inne. Drammentrener Kristian Kjelling jobbet hardt på sidelinjen og tok to time-outs på tre minutter og mante på sine gutter. De spilte 5:1 og 4:2, men ingenting hjalp. Dommerne, som stort sett var gode, kunne snudd kampen da de ga Truls 2 minutter på en liten forseelse. Drammen tok riktignok innpå to mål, men Ulvene var harde i hodet og fikset innspurten bedre enn gjestene. Casper kom inn satte inn de to siste måla og sikret dermed en 4-målsseier til Halden.

Truls la ned en fantastisk arbeidsinnsats over hele banen. Han var høyt og lavt i forsvar og tapte knapt en duell-  han presset Drammen til flere tekniske feil, scoret 4 spillemål, skaffet tre 7-meter og hadde 6 assists. Joshua fortsetter sin gode trend som målscorer og tilrettelegger. Han ble dagens toppscorer med 9 spillemål. Han var i tillegg meget god defensivt. Håvard Jenssen spilte mer enn noen gang og gjorde sine saker meget bra. Knallgodt forsvarsspill og 2 spillemål + fornuftig og godt angrepsspill. Hannes bommet litt innledningsvis, men fikk hull på byllen og fulgte opp med 6 fulltreffere. Keeperne våre tok det de skulle. Jonas var avgjørende for at Halden holdt følge da det røynet litt på i 1. omgang og Morten var avgjørende da Ulvene rykket i 2. omgang.

I dag så vi et mentalt sterkt hjemmelag som vant fordi de gjorde gode valg, hadde ingen tekniske feil siste 45 minuttene, skjøt godt (11 bom på 45 skudd) og traff så det suste i forvar.

Det er så lenge siden vi sist slo Drammen at de fleste spillerne gikk vel på barneskolen da det skjedde. Nå var vi endelig der igjen – Deilig!!!!

En skikkelig lagseierJ

Mål: Joshua 9/13, Morten L 6/8, Hannes 6/9, Truls 4/4, Jørgen 3/3, Håvard 2/2, Casper 2, Mounir 1/1, Mads 1/3

Topp 3:

1.      Truls

2.      Joshua

3.      Håvard, Hannes og Morten L

Strålende kamp Truls!! Gratulerer med seier og banens beste. I dag var dere sterkest mentalt og var rett og slett gode. Hvordan oppsummerer du kampen?

«Tusen takk! Sinnsykt deilig lagseier. Vi visste at vi hadde gode sjanser mot Drammen, om de ikke fikk så mange kontringsmål. Så i 2. omgang når vi får til å komme til gode sjanser, gjør få tekniske feil, så har vi jo faktisk ganske god kontroll på dem. Gode forberedelser, og knallhard jobbing ga oss 2 poeng i dag«

Nå snakker vi, Jan Thomas!! Dette var utrolig morsomt. Stabilt og skjerpa spill i 60 minutter, lite feil og skikkelig skyting. Grattis!! Hva er du aller mest fornøyd med bortsett fra 2 poeng?

«Dette var en veldig deilig seier. Utrolig stolt av guttæne hvordan de kriger i dag. Syns vi var med hele kampen, 2 mål bak til pause men vi hadde fokus på at vi kunne bli enda bedre bakover og spille litt mer tøffere i andre omgang. Det lykkes vi heldig vis med, står meget bra i forsvar og slipper færre skudd igjennom. I angrep syns jeg vi styrer opp og er tålmodige og avslutter på de gode sjansene. Mest gledelig er lagseieren i dag, moralen de viser og at alle tar ansvar«

Fantastisk kamp Joshua!! 2 poeng og toppscorertittelJ Hva mener du er den viktigste grunnen til at dere vant i dag?

«Tak, det var en fantastisk sejr! Det var vigtig, at vi strammede op i andre omgang og ikke lavede de tekniske fejl osv., som vi havde lidt for mange af i første omgang.«