Halden Topphåndball-Bækkelaget Håndball Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Halden

Ulvene gikk på sesongens første tap i bunkersen

Pigge og spillesugne ulver fikk en fin start på kampen og styrte den det første kvarteret. Da gikk Bækkelaget forbi og Halden begynte å sløse med angrepene sine og hadde en uttellingsprosent på drøyt 50. Heldigvis var Jonas meget god i målet med redningsprosent på nærmere 40 i denne omgangen. Det var avgjørende for å unngå at gjestene dro ifra. Ulvene var passive på gjestenes skyttere i midtforsvaret i etablert forsvar og litt uorganiserte i gjestenes ankomstspill. Det ga Bækkelaget en del enkle mål. Lagene fulgte hverandre ut omgangen til 14-14.

Andre omgang startet i høyt tempo. Allerede etter 6 minutter hadde lagene scoret 9 mål tilsammen og Ulvene ledet 19-18. Joshua hamret inn 3-4 raske mål fra distanse, men Halden slapp til gjestene altfor enkelt i eget forsvar. I tillegg fikk ikke Jonas tak på skudda som han gjorde i 1. omgang og fikk sin første redning etter ca. 15 minutter. Halden-angrepet stoppet samtidig litt opp – det kom noen bomskudd og tekniske feil og Bækkelaget brukte kun noen få minutter til å snu 19-18 til 20-24. Jan Thomas tok time-out, men ingenting hjalp. Etter det kontrollerte bortelaget kampen og ledet med 4-5 mål de siste 20 minuttene.

I dag ble det helsprekk i andre omgang. Angrepsspillet var innafor med 17 mål, selv om det ble brent flere 100 %-sjanser. 21 baklengsmål er derimot ikke bra. Halden klarte rett og slett ikke å stå imot Bækkelagets bakspillere som kom med voldsom energi. Kallestad og Johnsen skjøt mål fra distanse og på gjennombrudd og hadde i tillegg drøssevis av innspill til strek som ble ekspedert i mål. De ble rett og slett for gode. Bækkelaget var totalt sett det beste laget i bunkersen i kveld og kunne vunnet enda klarere. De hadde trøkket, energien og de raskeste beina slik de hadde i Nordstrandhallen i oktober. Ulvene tok seg imidlertid sammen, kjempet helt inn og holdt avstanden, men var egentlig et stykke fra seieren i dag.

Joshua var god i angrep med 8 spillemål og masse assist til strek og kant, men hadde trøbbel i forsvaret med fintesterke angripere. Det var det for øvrig flere som hadde og det skyldtes i stor grad at de fikk for liten hjelp av medspillerne sine. Truls hadde en god kamp i både angrep og forsvar og kunne kanskje vært enda hissigere på mål med tanke på at han traff på det meste han gjorde. Morten og Hannes traff også på den meste framover. Jonas fikk liten hjelp i andre omgang og fikk mange nærskudd mot seg. Han traff heller ikke på langskuddene som han gjorde i første omgang og ble stående med 3 redninger i andre.

Mål: Joshua 8/13, Morten 7/8, Truls 5/6, Hannes 4/5, Mounir 3/7, Jonas J 2/8, Jonas N 1/2, Haavard 1/2

Redninger: Jonas 11/46

Topp tre

1.      Joshua og Truls

2.      Hannes

3.      Morten

Det ville seg ikke i dag, Jan Thomas – surt å tape i bunkersen. Hvordan vil du beskrive kampen?

«Kiipt med tap i dag ja, vi er ikke gode nok over 60 min. Syns vi egentlig står godt bakover i første omgang, og har bra kontroll på BSK skytterne. Hadde vi hatt litt bedre uttelling fremover kunne vi hatt noen måls føring til pause. I andre omgang virker det som vi ikke klarer å stå imot presset fra bakspiller-rekka til BSK og da spesielt Trym Johnsen. Vi må legge om til 5:1 men får ikke tettet nok igjen til å klare å ta de igjen. Framover på banen er angrepsspillet bra, men vi gjør noen kostbare tekniske feil i ankomst/ kontraspillet vårt og i overtall noe som Bsk straffer oss veldig på. Vi får forsøke å ta med oss det som var bra til bortekampen mot Nærbø og fullføre 60 min bedre enn i dag«