Drammen-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Halden

Drammen-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Vrien bortekamp for Ulvene!

Drammen på bortebane er en av seriens vanskeligste kamper. Drammen starta seriespillet tregt med to raske tap, men har etterpå (med ett unntak) radet opp seiere og ligger på en klar andre plass i serien etter Elverum. Unntaket var Halden Topphåndball, som slo drammenserne i bunkersen i oktober. Siden har altså Drammens ikke tapt. Har vi muligheter til poeng i Drammenshallen? Det ville i så fall vært første gang på mange år…

Vi har bedt assistenttrener Sigvald Andreassen, gi en forhåndskommentar:

«Drammen borte, det er ikke en favoritt for Halden Topphåndball. Drammenshallen er nok historisk den vanskeligste kampen for HTH på terminlisten. Drammen er ingen enkelt oppgave for ulvene, laget som ikke har tapt siden vi slo dem i Remmenhallen er virkelig i siget.

På lørdag viste de virkelig klasse ved å slå Krasnodar 37-23 i europacupen. Derfor kan vår kamp mot dem komme beleilig i og med at Drammen skal spille returoppgjøret allerede til helgen i Russland. Laget er kanskje det nest beste laget i Norge etter Elverum, de har et godt kollektivt samspill med mange gode enkeltspillere som kan vinne kamper for dem. Laget har hatt god kontinuitet over lang tid og Kristian Kjelling har vært god på å fylle inn nye brikker for å utfordre toppen i norsk håndball.

På DHK laget finner vi en tidligere HTH spiller i særpingen August Storbugt. August er en av de spillerne som har gått gjennom vårt «gutteløft» for deretter å bli en etablert spiller på elitenivå. Han fortjener all den rosen han kan få for å vise hva tålmodighet og hardt arbeid kan føre til med lokale røtter. Laget har mange gode profiler, bl.a. en landslagsduo i mål; Andre Kristensen og Sander Heieren (med i EM).

Av utespillerne kan eller bør man nevne de fleste. Nøkkelen vil være å hindre Drammen å få flyt i sitt angrepsspill som styres opp av Gøran Sørheim eller Sindre Aho. Klarer vi å få flere stopp/ brudd i angrepsrytmen deres og få i gang vårt eget kontraspill har jeg tro på en like jevn match som i 19/20 sesongen. Samtidig må vi klare å være veldig disiplinerte i vårt etablerte angrepsspill enten om de står i 6:0 eller 5:1. Vi må være tålmodige og gjennomføre game-plan for å ha mulighet til å plukke poeng mot DHK. Samtidig er dette en av fire kamper (DHK, Runar, Arendal og Elverum) hvor vi kan spille mer avslappet og ikke føle press. Henter vi poeng her vil det være «gode» poeng på konto»

Følg kampen på direktesport i HA

Av: Odd Petter Nilsen