Bækkelaget Håndball Elite-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Halden

Ulvene sprakk og fikk bank i Nordstrand Arena

Truls var superpigg i dag, scoret kampens første mål og Ulvene var godt med fra start. Så butta det i angrep og kampens store spiller, Bækkelagets keeper Nikolai Wiig startet redningskjøret. Hjemmelaget gikk fra 3-4 til 8-4 på noen minutter og Halden var i knestående. Forsvaret hang ikke sammen og det oppsto plutselig svære luker bakover, særlig på vår høyre side, der gjestene kunne spasere gjennom. Jan-Thomas tok timeout og Ulvene tok seg sammen. Jonas Stenersen inn i mål og reddet umiddelbart (og det fortsatte han med!). Truls var direkte på mål og tøff i angrep og scoret 7 spillemål i 1. omgang. I tillegg ble forsvaret mer aggressivt, bevegelig og koordinert. Det gjorde at Halden tok igjen gjestene og ledet 15-14 til pause. En skikkelig god siste halvdel av omgangen!!

Starten på 2. omgang var en stillingskrig der lagene fulgte hverandre til 19-19 etter 7 minutter. Så skjedde det lite de neste 5 minutter før Bækkelaget la på til 20-19. Ulvene utlignet raskt, men det var vel det siste positive som skjedde fra Haldenlaget på en stund. De scoret ikke på 10 minutter, mens Bækkelaget da scoret 9 mål. Halden sprakk regelrett og gjestene cruiset inn til en 9 målsseier. Det var ikke bra for hverken selvtilliten eller innbyrdes oppgjør…

Ulvene fant aldri ut av Bækkelagets offensive keeper og skjøt altfor enkelt fra alle posisjoner. Wiig reddet de tre første straffene Halden fikk og stengte døra for de fleste skudd fra kant, distanse og linje. Han hadde en redningsprosent på 50%. I tillegg til at Haldenforsvaret tapte for mange dueller, ble de passive på distanseskytterne som bøtta inn mål de siste 20 minuttene av kampen.

Ulvene varierte veldig gjennom hele kampen. Det har de for så vidt gjort i de fleste kampene. Det går fra det strålende til hodeløse perioder der lite henger skikkelig sammen. Her er det mye å hente og dette kommer til å bli bedre, men vi ser det særlig på bortekampene at de plutselig faller litt sammen som lag.

Truls spilte sin beste kamp og ble toppscorer med 8 spillemål. I tillegg var han god i forsvar og full av energi. Jonas Stenersen hadde 16 redninger og spilte strålende i perioder. Han fikk dessverre ikke tak på langskytterne i 2. omgang da Bækkelaget satte på turboen, men fikk lite hjelp av forsvaret i den perioden.

Mål: Truls 8/11, Jonas Jensen 5/9, Mads 4/6, Joshua 2/7, Hannes 2/5, Mounir 1/4, Morten 1/4, Casper 1/1, Daniel 1/1

Topp tre

1. Truls Erik Grøtte
  2. Jonas Stenersen
  3. Jonas Jensen

Det ble sprekk i 2 omgang og skikkelig bank å få i dag, Jan Thomas. Hva skjedde?

«Vi gjorde en bra 1. omgang, hvor vi har noenlunde kontroll på skytterne til Bækkelaget. Vi er også gode fremover i angrep. I andre omgang bommer vi fryktelig mye fra 6 og 9 meter, hvor Bækkelaget får flere helkontringer eller mål i andre bølgen. I etablert forsvar får vi heller ikke treff på skytterne og summen av dette gjør at vi taper klart»