Halden Topphåndball – Drammen 26-26 – Halden
Kristoffer Stenberg Henriksen spilte en strålende 2. omgang for Halden

Halden Topphåndball – Drammen 26-26

Dette var en viktig kamp for begge lagene og særlig Ulvene virket i starten litt bundet og nølende offensivt.

Etter 13 minutter hadde hjemmelaget bare scoret tre mål mot Drammensernes sju. Halden våknet noe og kom ajour på 8-8, men slapp bortelaget inn i kampen igjen og til pause sto det 14-11 til Drammen. Haldenforsvaret var godt, men skuddene satt ikke bra og 10 bom på 21 forsøk gjorde det vanskelig for Ulvene å holde følge med gjestene.

Andre omgang fortsatte på samme måte, men Ulvene var litt hvassere i avslutningene og tok langsomt innpå Drammen. Etter 54 minutter av kampen ledet Halden for første gang på stillingen 24-23 og økte til 25-23 minuttet senere. Hjemmelaget hadde flere muligheter til å punktere kampen og ledet fremdeles med to mål, 26-24, da det sto tre minutter igjen. Da scoret Drammen og det var starten på en i overkant spennende avslutning. I det påfølgende angrepet hadde Ulvene en god mulighet til å øke ledelsen fra kanten og hadde i tillegg et susende underarmskudd (stang og ut).

Drammen overtok ballen og med et halvt minutt igjen hadde Bjørn Olav Raasok en kjemperedning nede i sitt venstre hjørne og alle trodde det skulle bli matchvinnende. Jonas Wille tok time-out med 18 sekunder igjen og stillingen var 26-25 til Ulvene. Det hele virket som en sikker hjemmeseier, men så skjedde veldig mye på en gang: I stedet for å sikre seieren ved å roe ned, satte Ulvene fart mot mål og bommet på en god kantsjanse. Drammen kontret og fikk frikast langt ute til høyre med to sekunder igjen. Frikastet gikk fra kant til midtback hos Drammen som med (altfor) lite press scoret med 0,2 sekunder av kampen. Det ble stille i hallen og det føltes som et ran å miste seieren.

I dag slet Ulvene igjen med å sette ballen i mål. Heldigvis var forsvaret på plass og hindret at gjestene fikk mer enn 3-4 måls ledelse. Halden lå under hele kampen, men ga aldri opp selv om det buttet.

Det ble en slitekamp der Ulvene måtte jage fra første minutt. Heldigvis er moralen god i laget og da det spisset seg til sto endelig Kristoffer Stenberg Henriksen fram og viste hvor god han kan være. Han scoret tre mål på rad, bl.a. to i undertall og var en klippe i midtforsvaret sammen med Rex og Mathias G. Kristoffer ble toppscorer sammen med Mathias D. Flere meldte seg på i kampavslutningen: Rex scoret to kjappe mål og Bjørn Olav tok viktige skudd. Det burde ha holdt, men var likevel ikke nok til å sikre seieren. I dag hadde Ulvene seieren i lomma, men falt for eget grep.

Kampen sett under ett var et poeng likevel bra og Mathias Gjestrud oppsummerer det slik: «Vi viser god HTH-moral og henter inn etter å ha ligget under så å si hele kampen. De siste 30 sekundene roter vi det litt til og gjør det vanskelig for oss selv. Men vi kjemper oss til ett viktig poeng og viser igjen at vi har tatt store steg i riktig retning de siste to-tre kampene»

Poenget kan vise seg å være avgjørende i serieinnspurten. Nå gjenstår Haslum og Elverum.